tulppaanit
Leikkokukat ovat ihania, tulppaanit parhaasta päästä. Yksinkertaisia ja näyttäviä, tarpeeksi halpoja, että niitä viitsii ostaa itselleenkin. Keväällä on pakko haalia niitä maljakkoon niin pitkään kuin sesonki kestää.
maisema
Maisemakuvien katselu ei kiinnosta kuin erityistilanteissa. Maisema on enemmän kuin panoraama ja aukeaa joka suuntaan. Jossain taidenäyttelyssä muistan nähneeni teoksen, jossa mentiin keskelle katsomaan ympärille tehtyä 360° valokuvaa. Ei vakuuttanut, vaikka idea oli kiva.
villahuopa
Sain äidiltä joululahjaksi pitkään haaveilemani kunnollisen, ison villahuovan. Ei ole liian sähköinen ja lämmittää niin ihanasti. Tämä ympärillä on helppo kuljeskella kotona tai nukkua päiväunet.
aikakauslehdet
Kotona lehti-innostukseni on jatkuva naureskelun aihe. Tällä hetkellä kämpille tulee Keskustan lehtien lisäksi ainoastaan Kumppani ja Olivia, mutta voisin tilata vaikka kuinka monta lisää, jos olisi enemmän rahaa. Seuraavaksi ehkä jokin sisustuslehti… Valitettavan kallista, mutta silti sen arvoista.
novellit
Sopivan pientä luettavaa. Minulla ei ole kiire, mutta kertalukemisen kokonaisuus voittaa monessa pätkässä luetun romaanin, etenkin kun olen aika huono keskittymään pitkään yhteen asiaan.
Avène Cold cream
Ostin voiteen apteekista ainoastaan pari päivää sitten, mutta olen jo aivan myyty. Miellyttävä paksu, mutta hyvin levittyvä koostumus. Tämän turvin voin ulkoilla ja saunoa huolettomammin, herkkä ihoni kärsi ei niin pahasti. Ainoa huono puoli melko mummomainen tuoksu, joka on tosin mieto.
XZ Suklaa & vanilija -hoitoaine
Etsin pitkään shampoota, jota herkkä päänahkani kestäisi talvella, kunnes luin netissä suosituksen tästä. Halpaa, suomalaista, tehokasta ja hellävaraista. Luottamukseni markettishampoisiin on palautettu. Pesen hiukset useimmiten pelkällä hoitoaineella, shampoolla korkeintaan kerran viikossa.
mustavalkoisuus
Jokin on pysyvää, myös Annan vaatekaapissa.
silkkihuivit
Myös satiiniset käyvät. Pudotin suosikkihuivini todennäköisesti Pasilan asemalle, kun olin saattamassa Teemua junaan. Toivottavasti löydän uuden Tukholman 2nd hand -liikkeistä ensi viikolla.
Hokusai & Hiroshige
Menin viimeisenä vapaa pääsy -päivänä katsomaan näyttelyä niin kamalassa ruuhkassa, että sain juuri ja juuri vilkaistua kaikkia teoksia. Muutamaa jäin katsomaan pidempään. Rauhoittavia töitä, jotka eivät hypi silmille. Vaikka pidän kyllä monesti aggressiivisestakin taiteesta.
vuohenjuusto
Lisään valmiin ruoan päälle sulamaan tai salaatin joukkoon. Sopivan voimakas ja aromikas maku.
valokuvaus
En joudukaan olemaan kamerasta erossa niin pitkään, kuin luulin. Haaveilen uudesta objektiivista, joka olisi ihanteellinen muotokuvaukseen.
männyt
Samalla tavalla miellyttäviä, kuin Hokusain ja Hiroshigen taide.
hitaat asiat
Nautin niin paljon tästä illasta, kun saan olla yksin ilman mitään pakollista tekemistä. Omassa elämässäni olen huomannut paradoksin, että mitä enemmän tekee hitaita asioita, sitä enemmän tuntuu olevan aikaa kaikkeen.
nuttura
RUK:n kurssijuhlaan ensi viikonloppuna aion laittaa siistin nutturan, arkisin pidän mielelläni sotkuisempaa versiota.
nukkuminen
Melkein yhtä ihanaa kuin syöminen.
lämpimät sukat
Varpaitani palelee usein, pidän villasukkia yötä päivää.
venyttely
Hidasta tekemistä parhaimmillaan. Tunnustelen rauhassa, mitkä lihakset tuntuvat kireiltä. Venyttely on sekä virkistävää että rauhoittavaa.
hesari
Mitä tekisinkään ilman joka-aamuista sanomalehteä? Luen tätä ehkä liian pitkään, mutta en silti koskaan mielestäni tarpeeksi. Jonakin aamuna, tai päivänä, luen vielä koko hesarin joka ikisen jutun.
revontulet
Paljon, paljon parempaa kuin ilotulitus. Sääli, että täällä etelässä näkee heikosti revontulia, Helsingissä tuskin koskaan, kaupungin valot ovat liian kirkkaita.
mustaherukkamehu
Niin vahvana, että muut kysyvät, onko se tiivistettä. Ei lisäaineita, ainoastaan tummaa sakeaa mehua ja sokeria.
ylisuuret yksiöt
Seinät ovat yliarvostettuja. Yksityisyys on yliarvostettua. Ei sentään, mutta on mukavaa, jos kaikki saadaan toimimaan samassa tilassa. Miksi keittiö ja olohuone ja makuuhuone pitäisi erottaa? WC ja työhuone saavat minun puolestani olla erikseen.
aamut
Kun valo alkaa lisääntyä, jaksan taas paremmin herätä aikaisin ja viettää rauhassa aamuja, kun muut vielä nukkuvat.

Muutkin blogilliset lukijat, julkaiskaa omia listojanne! Olisi kiva lukea.

Mainokset