Saimme häälahjaksi muiden ihanien juttujen ohella maailman kauneimman teepannun ja kupit.


Jostain syystä teen juonti tässä taloudessa on lisääntynyt huomattavasti tämän tapauksen jälkeen. Nimenomaan teen juonti. Aikaisemmin joimme usein matéta tai rooibosta. Olisin hirveän mielelläni pitänyt teestä, mutta se oli pahaa. Varsinkin musta tee. Vihreää teetä join hampaat irvessä, koska se on niin terveysvaikutteista ja jollain sairaalla tavalla… hmm… niin terveellisen makuista.

Tämän takia pidän nykyään vihreästä teestä.

1) Oikea määrä teetä. Ainakin minulle riittää tee, johon on käytetty 2 teelusikallista irtoteetä noin puolta litraa vettä kohti. Se ei maistu voimakkaalle, mutta teelle se silti maistuu. Maistuu siis teelle, vaikkei olekaan kitkerää.

2) Oikea veden lämpötila. Se on lähempänä kuuttakymmentä kuin sataa astetta. EIEIEIEI vihreää teetä juuri kiehuneeseen veteen! Jos et jaksa odotella jäähtymistä, lisää mieluummin vaikka 1/4 pannullista kylmää vettä ennen haudutusta. Tämä on minun ja monen muun kokemuksen mukaan varmin tapa estää kirkerää makua.

3) Lyhyt haudutusaika. Pari-kolme minuuttia on usein sopiva, teetä ei tarvitse heiluttaa ja ravistella ja puristella. Sen jälkeen teesihdin/ -pallon/ mikä onkin voi nostaa pois. Tee on lähes väritöntä. Mutta jos haluaa värillistä litkua, voi yhtä hyvin leikkiä vesiväreillä. En suosittele juomaan.

4) Teelaatu. Monet ovat varmasti oikein valmistettuina hyviä, mutta minusta tällä hetkellä parasta on Théhuoneen Sencha Sakura -vihreä tee, jossa on vihreän teen mausteena kirsikkaa ja ruusun terälehtiä. Sitä voi juoda miten monta kuppia tahansa. En ymmärrä täysin, miksi jotkut teenjuojat ovat niin kovasti pussiteetä vastaan, sillä ihan yhtä lailla aromeilla maustettua teetä moni irtoteekin on. Tietysti pussitee on vähemmän kaunista ja pussi houkuttelee ravistelemaan ja heiluttelemaan ja puristamaan, mistä saa teen kitkeräksi. Tämän takia en itse juo pussiteetä,
mutta en myöskään nyrpistele sille kylässä.

Mainokset