Kuvassa yläpuolella on ihanaa mutakakkua, jonka reseptin muisteli pyynnöstä entinen kämppikseni Olga. Tämä mutakakku on helppoa ja nopeaa ja uskomattoman hyvää (sekä vieläpä gluteenitonta). Siihen löytyy aineksia kaapista melkein aina, kun haluaa leipoa. Suklaata siihen ei tarvitse, sitä ei koskaan olekaan kaapissa, koska se tulisi syötyä pois heti.

Mutakakku Olgan reseptillä (ainesten määrät ovat suuntaa antavia)

100 g sulaa voita
n. 2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
paljon kaakaojauhetta (tulkitsin tämän tarkoittavan esim. 0,5-1 dl)
2 tl vanilijasokeria
1,5 dl perunajauhoa
(halutessa esim. seesaminsiemeniä)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kananmunat sekä voisula. Levitä pienehkön piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteessa n. 20 min (kakun oltava mutaista, sisältä ”raakaa”).

Eilen laitoin tähän reilusti kaakaojauhetta ja hiukan vähemmän voita, jolloin siitä tuli oikein tumman suklaan makuista, ihanan tiivistä ja kosteaa. Parasta lämpimänä jäätelön kanssa.


Järjestyksen ystävänä (heh) ja pienessä kodissa asuvana rakastan Ikean lehtitelinettä ja liitutaulua, jossa on koukut ja lokerot avaimille ja maksamista odottaville laskuille. Ikean huonekalujen kanssa en sen sijaan ole vielä tähän päivään mennessä ystävystynyt.Tässä on vielä kuva meidän ainoasta uutena hankitusta huonekalusta sekä lempiastioistani. Valkoiset lautaset ja kupit yms. ovat Pentikin jo tuotannosta poistunutta Hallaa, lasit ja lasiset jälkiruokakulhot Iittalan perinteistä Ultima Thulea. Vaikka en enää haikailekaan etelästä synnyinseudulleni Posiolle tai Rovaniemelle, näihin astioihin mieltyminen on osin synnyinseutunostalgian ja lappiromantisoinnin tulosta.

Mainokset