Pieniä esineitä, joista tulen iloiseksi. Otsikon ”joutavuuksia” on matkittu Hanna Tarkan suomentamasta kirjan otsikosta Joutavuuksien jumala (The God of Small Things, Arundhati Roy, 1997). Mielestäni se on osuva suomennos, vaikka aluksi ajattelin sen viittaavan joutenoloon ennemminkin kuin yhdentekevyyteen tai turhuuteen. Yritin aikoinani miettiä parempaa suomennosta itse enkä keksinyt mitään. ”Joutavuus” on erittäin hyvä.

Uusi ihana käsisaippuamme, jonka viimein eilen, pitkän harkinnan jälkeen, toin kotiin Stockmannilta. Harkitsen usein ostoksia pitkään, vaikka siihen ei sen kummempaa syytä olisikaan. Tiesin, että pullo olisi mielestäni kaunein löytämäni, hintansa arvoinen, ja että saippua tulisi hyötykäyttöön. Rakastan kauniita, hyödyllisiä asioita, käytettäviä koriste-esineitä.

Toinen tällainen mielestäni kaunis käyttöesine on roskisämpärimme Ikeasta. Taloyhtiössämme lajitellaan energia-, bio-, paperi-, pahvi-, kartonki-, lasi- ja metallijäte, joten roskiskaapissa on myös aika ahdasta. Helpotin tilaongelmaa ostamalla keittiöön tuon melko reilun kokoisen ämpärin, johon mahtuu biojätteen viereen tyhjät maito- ja mehupurkit. Biojätepussit taittelen kaksinkertaisesta sanomalehdestä.

Tämän kukan toi Sara eilen tullessaan aamupäiväteelle. Se ilahduttaa ruokapöydällä.

Olen viime aikoina maalannut vesiväreillä. Olen kokeillut maisemia ja muotokuvia, harjoitellut rohkeaa värien käyttöä. Vähitellen kuvat alkavat näyttää paremmilta. Suurin osa niistä on postikortteja.

Makuuhuoneessa ilahduttaa erityisesti IvanaHelsingin Tiira-tyynyliina. Harmikseni olen ostanut vain yhden sellaisen sinkkuaikoinani. Nyt olisi kiva, jos niitä olisi kaksi, mutta en enää ole nähnyt niitä missään myynnissä. Jos jollain on ylimääräinen tai vinkki toisen löytämiseksi, kertokaa! Päiväpeitto on Luhdan ja saatu aikoinaan Olivian tilaajalahjana (paljon parempi kuin ne lähes-uniikit-keinokuituiset-designlaukut, mitä nykyään tulee riesaksi asti lehtiä tilatessa).

Yöpöydälläni (jonka virkaa toimittaa vanha, mummilta saatu tuoli) on ystävältäni Saralta joskus synttärilahjaksi saatu Tove Janssonin Kesäkirja, jota lueskelen taas tänä kesänä hitaasti edeten iltaisin. Pikkuesineitä on piilotettu kahteen pahviseen aurinkolasikoteloon. Lammas-muistilappupidike pitelee Ruotsin kruunuja siinä toivossa, että pian kävisin taas Tukholmassa. Käsirasvaa yritän muistaa lisätä aina nukkumaan mennessä. Se pitää kynnet hyvässä kunnossa. Käsirasva ja beige Pentikin huopa ovat lahjoja äidiltä.

Käyttötuoksuni Lancômen Hypnôse Senses on joidenkin mielestä kopio Coco Mademoiselle’sta. Mielestäni tuoksut ovat erilaiset, mutta samanhenkiset. Mademoiselle maksaa Wiklundilla muistaakseni n. 200e/1,7oz, mikä on kyllä liikaa. Chanelin omilla sivuilla se näyttäisi olevan hieman halvempaa. Tuolla hinnalla voisin melkein kyllä ostaakin ihanuuden. Muita suosikkituoksujani ovat tällä hetkellä mm. Idole d’Armani ja Lancomen Trésor In Love.

Bonuksena vielä yksi asia, joka ei ole ollenkaan pieni ja joutava. Pikkuveljeni häitä vietettiin viime viikonloppuna. Valitettavasti kuvaa on sutattu yksityisyyssyistä ja sää vihkipäivänä oli sateinen. Morsiuspari kuitenkin säteili onnellisena.

Mainokset