Kuluva kesä on tähän mennessä ollut paras kesäni sitten lapsuuden. On ollut sopivasti tekemistä ja vapaa-aikaa. Herään aamuisin seitsemän ja kahdeksan välillä, juomme Teemun kanssa aamukahvin ja luemme Turun sanomat yhdessä. Teemun lähdettyä töihin luen myös Hesarin, jonka Teemu puolestaan lukee töissä. Minulla on junttirusketus: käsivarret, kasvot ja sääret ovat huomattavasti ruskettuneemmat kuin muut ihoalueet. Kotisaunassa tuoksuu koivuvasta ja terva, ikkunasta kuuluu lokkien kirkumista. Käyn hakemassa torilta mansikoita ja vihanneksia, joista ei joudu maksamaan juuri mitään. Pian myös Teemulla on pari viikkoa lomaa ja pääsemme Vaasaan mökille.


Eilen löysimme Teemun kanssa kotimme läheltä hyvän metsämansikkapaikan. Eilen olimme illalla ulkona nurmikolla lukemassa kirjoja, varjossa huovan päällä. Luin loppuun Naisten etsivätoimisto nro. 1:n, joka on kevyt ja viihdyttävä, mutta erilainen kuin naistenkirjat yleensä. Kirja on kauttaaltaan hyväntuulinen eikä siinä kuvata suuria ristiriitoja tai vaikeuksia. Hyvää lomalukemista.

Olen taas kerran saanut jostain sormien sivuille nokkosrokon tapaista ihottumaa. Se on ollut harmitonta eikä edes näytä pahalta, mutta sitä on nyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja joka aamu lisää. Olisi jotenkin ”helppoa” todeta, että olen allerginen jollekin, mutta en tiedä, mitä se sitten voisi olla. Olen epäillyt pyöräni ohjaustangon kädensijoja. En tiedä, ovatko ne kumia vai mitä. Mutta vaikka olisin ollut viikon pyöräilemättä, ihottuma ei ole kadonnut. Talvisin, kun en pyöräile, ei ole ollut ihottumaakaan. Toisaalta pyöräillessä kädet hankautuvat sen verran, että sekin saattaa pahentaa (muusta syystä johtuvaa) ihottumaa. Nyt olen aloittanut 1% hydrokortisonin käytön, jota ajattelin jatkaa säännöllisesti pari viikkoa.

Käsi-ihottuman itsehoito-ohjeista:
Vähennä altistumista ärsyttäville tekijöille, joita ovat:

• ruoka-aineet, kuten kasvikset, juurekset, kala, hedelmät, mausteet, liha

(lähde: www.allergia.com)

Mutta mitä sitten syön?! Ainoa, jolle olen joskus aikaisemmin ollut allerginen, on mansikka ja sitä en kyllä enää suostu myöntämään ennen kun veri valuu käsistä.

Onko hyviä ideoita, mistä tämä voisi johtua tai miten ihottumasta pääsisi eroon? Lääkäriin en ole vielä mennyt, koska tämä kestää tavallisesti vain muutaman päivän kerrallaan eikä ole ollut kovin häiritsevää.

Mainokset