Vika ei sittenkään ole ainakaan kokonaan korvieni välissä, vaan näköni on oikeasti huonontunut parissa vuodessa niin paljon, että tarvitsin silmälasit.

Olin aivan mielissäni, kun näköongelmaan on olemassa näin helppo ja hyvä ratkaisu. Ehkä silmälasien käytöstä ropisee uutuudenviehätys aika pian, mutta olin myös innoissani siitä, että nyt on mahdollisuus käyttää tällaistakin ”asustetta”. Tietysti imagolasit voi hankkia ilman vahvuuksiakin, mutta sellaisten ostaminen alan liikkeestä olisi tuntunut vähän hölmöltä ja Instrussa aiemmin työskennelleenä vaateliikkeiden imagolasit näyttävät yleensä vähän hölmöiltä: kehykset istuvat vain harvalle hyvin ja kiiltävät linssit saavat lasit näyttämään juuri siltä, mitä ne ovatkin: imagolaseilta. Muuten minulla ei kyllä ole mitään sitä vastaan, että joku käyttää silmä- tai aurinkolaseja vain siksi, että ne näyttävät kivalta. Milloinkohan nähdään imagokuulokojeita?


Kuva lainattu törkeästi framesdirect.com, omat lasini ostin Instrusta.

Kehysten sovittaminen oli vaikeampaa kuin luulin. Koska en ole ikinä ennen käyttänyt laseja, mitkä tahansa kehykset näyttivät päässä vierailta. Lopulta päädyin ylivoimaisesti parhaiten istuneisiin DKNY:n tummanharmaisiin muovikehyksiin, jossa on hieman vaaleanpunaista. Vaaleanpunainen väri epäilytti hieman, mutta näytti ihan kivalta. Eikä sitä kuitenkaan niin paljon ole.

Yritin tietysti tutustua kehysmuotiin jo ennen näöntarkastusta. Yllättävän harva julkkis käyttää silmälaseja eikä niitä juuri näy muotinäytöksissä. Ehkä siksi kehysmuoti muuttuu melko hitaasti. Onneksi sentään Ellen tuoreessa asuste-extrassa oli laseja kivasti kategorioittain. Mielestäni ne näyttivät silti ihan samoilta, joita luentosaleissa on nähty jo monen vuoden ajan. Silmälasimuodista soisi kirjoitettavan enemmänkin; kyseessä on kuitenkin ”asuste” jota niin moni käyttää ja johon ollaan valmiita sijoittamaan vähän enemmänkin.

Mainokset