Eeva kirjoitti blogissaan Turusta ja sen ihanista paikoista. Monet näistä ovat myös omia suosikkejani, osa täysin outoja minulle. Suosittelen lukemaan Eevan kirjoituksen hänen blogistaan.

Olen asunut Turussa nyt aika tarkalleen vuoden ja asun luultavasti vielä aika monta vuotta. Täysin mahdottomalta ei tunnu sekään ajatus, etten enää koskaan muuttaisi pois täältä. Olen elämäni aikana nähnyt paljon eri paikkakuntia asukkaan näkökulmasta (Posiosta Helsinkiin ja kaikkea siltä välillä) eikä mikään ole tuntunut näin kotoisalta kaupungilta, vaikka koti jokaisessa on ollutkin. Helsinki on nuoruuden haavekaupunkini; elävä, kaunis, historiallinen ja Suomen mittapuussa suuri. Hiukan vaarallinenkin. (Ja ehkä myös vähän likainen.) Asuin siellä kaksi vuotta ennen kuin muutin Turkuun ja kuvittelin, että ikävöisin paljon takaisin. Kärsin silloin ajatuksesta siitä, että en voi asua kuin yhdessä ihanassa kaupungissä kerrallaan.

Nyt olen Turussa enkä enää kaipaa muualle asumaan. Minua kuitenkin ärsyttävät ihmiset, jotka näkevät hyviä asioita vain omassa kotikaupungissaan ja pilkkaavat muita kuntia. Melkein yhtä paljon ärsyynnyn ihmisistä, jotka haukkuvat kotikuntaansa. (Sallittakoon se kuitenkin yläasteikäisille.)

Kaunein paikka Turussa on mielestäni jokiranta kirjastolta satamaan päin. Sääli vain, että talvella siellä ei oikein tarkene istua. Onneksi talvella on kirjasto, joka on myös kaunis ja jossa ilahduttaa erityisesti se, miten suunnilleen kaikilla mahdollisilla tavoilla keskenään erilaiset ihmiset viihtyvät siellä. Turun kirjasto on monipuolinen ja viihtyisä. Rakennuksessa on mielestäni tyylikkäästi yhdistetty uutta ja vanhaa. Suosittelen kirjastoa myös ulkopaikkakuntalaisille ja niille, jotka eivät aio lainata mitään.

Eräs lempipaikoistani on myös yliopistonmäki. Helsingissä kampusalue on viihtyisä, mutta hajanainen. Turussa kaikki on lähekkäin. Kaikki muukin kuin yliopisto. Turussa opiskelijan on taloudellisesti mahdollista asua keskustassa, vaikka eläisi opintotuella. Matkakortti ei ole välttämätön, pyörällä pääsee joka paikkaan.

Kuvat: Turun kaupunki ja turku.fi

Mainokset