Päätin ottaa kuuden vaatteen haasteen vastaan. Mietiskelin asiaa jo aiemmassa postauksessani, mutta pari päivää sitten alkoi hirvittää ja olin jo hylätä koko idean. Kuusi vaatetta kuulostaa minusta äkkiseltään paljolta, mutta kun nuo kuusi vaatetta näkee edessään, se tuntuukin kovin vähältä.

Vähän niinkuin pakkaisi viikon matkaa varten, mutta tällä ”matkalla” ollaan koko kuukausi.

laukku: Tiger of Sweden, uskollisesti palvellut tilaihme

Miksikö lähdin mukaan?

– koska ”vaarattomat” tavoitteet ja haasteet ovat mukavia (karkkilakko pois luettuna), on mukava myös seurata, miten haaste sujuu muilta
– koska haluan kokeilla
– koska uskon pystyväni siihen
– koska yllätyin siitä, miten vaikea vaatteita on valita, vaikka kuvittelin, että en tavallisestikaan käytä kuukaudessa juuri enempää
– että näkisin, mitä (ei-valituista vaatteista) kaipaan kuukauden aikana
– että näkisin, jääkö jokin valitsemistani vaatteista käyttämättä
– että osaisin jatkossa tehdä vaatehankintojani entistä enemmän tarvepohjalta (ks. kaksi edellistä kohtaa)
– että näkisin, mikä tekee vaatteesta käyttökelpoisen päivästä toiseen (ks. kolme edellistä kohtaa)
– koska luulen saavani vaatteet pestyä ihan järkevästi täysissä koneellisissa (mieheni ja minä liikumme useita kertoja viikossa ja pyykkiä tulee joka tapauksessa treenivaatteista)
– koska haluan nähdä, saanko omistamani asusteet oikeasti käyttöön (kaikissa naistenlehdissä hehkutetaan aina asusteita, mutta ovatko ne tosiaan niin oleellisia)
– että ymmärtäisin jättää ostamatta sesongin ”must-have”-vaatteita, joita käyttäisin vain hetken (ehkä ei tee mieli ostaa kun ajattelee, että ei voi heti käyttää)
– että oppisin entistä paremmaksi pakkaajaksi
– että näkisin, minkälainen vaikutus päällä olevilla vaatteilla on siihen, millaiseksi koen identiteettini (esim. naisellinen, asiallinen, käytännöllinen…)
– koska olen kiinnostunut ajattelemaan tällaisia asioita
– koska en usko, että kokeilustani olisi luonnolle kuormitusta sen enempää kuin siitäkään, että jättäisin kokeilematta
– miksi ei?

en myöskään usko
– että kyllästyn valitsemiini vaatteisiin kuukauden jälkeen
– että kokeilu aiheuttaisi ostovimmaa päätyttyään
– että muut vaatteet jäävät tämän kokeilun jälkeen käyttämättä

Suurin vaateongelmani tällä hetkellä on mielestäni se, että käytän vaatteet helposti puhki asti enkä sitten tiedä, mihin ne sijoittaisin (tuntuu pahalta heittää roskiin, jos vaatetta ehkä vielä periaatteessa voisi käyttää tai se on ”enimmäkseen ehjä”).

Valitsemieni kuuden vaatteen lisäksi tulen todennäköisesti käyttämään yhtä tai kahta ulkotakkia, noin kolmea tai neljää kenkäparia (ballerinat, nahkasaappaat, korkokengät, kumisaappaat), juhlamekkoa asusteineen (olen kaasona ystäväni häissä), alusvaatteita ja sukkia sekä sukkahousuja (toppia ei lueta alusvaatteeksi!), yhtä tai kahta huivia, vyötä, yhtä treenivaatekertaa sekä mahdollisesti hanskoja ja pipoa.

Esittelen valitsemani vaatteet blogissani lähipäivinä. Valitsin mukaan kahdet eriväriset farkut, mustan trikoopoolon, mustan 3/4-hihaisen paidan, liivimekon sekä villaisen neuletakin.

Kokeilussa mukana olevat bloginkirjoittajat, laittakaapa linkkejä blogeihinne!

Mainokset