Lupasin joskus kaaaauan aikaa sitten kirjoittaa suositteluja joistakin kaupoista/kahviloista/palveluista/muista jutuista, jotka olen kokenut hyviksi. En ole unohtanut lupausta, mutta en ole viime aikoina törmännyt kovin montaa kertaa erityisen suositeltaviin palveluihin. Nyt osaan suositella jo paria:
Kävimme viikonloppuna Tukholmassa pitkästä aikaa katsomassa jotain ”oikeaa” nähtävyyttä. Kävimme Vasa-museossa, joka on kyllä toteutettu paremmin kuin mikään museo pitkään aikaan. Näyttelyn kokoaminen yhden laivan ympärille mahdollisti sen, että vähemmänkin valveutunut vierailija tajusi koko ajan, mistä on kyse. Ei loputtomasta muusta näyttelystä irrallisia ruukunsirpaleita ja keihäänkärkiä, joita on vaikea sijoittaa mielessään mihinkään tarinaan. Suosittelen Vasaa kaikille niille, jotka voivat kuvitella menevänsä museoon vapaaehtoisesti 🙂 Sisäänpääsystä sai muuten opiskelija-alennuksen suomalaisella opiskelijakortilla. Muistaakseni se oli noin 80 SEK yhdeltä, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
Kyselin Tukholmassa asuvalta ystävältämme ruokapaikkavinkkiä Tukholmasta. Hän suositteli meille Vasamuseon lähellä Djurgårdenissa olevaa Blå Portenia. Blå Porten oli kertakaikkisen sympaattinen pieni (lounas)ravintola. Palvelu oli erittäin ystävällistä. Paikka ei (kumma kyllä) näyttänyt olevan turistien suosiossa, ainakaan keskellä viikkoa. Turistien suosimissa paikoissa (tai ennemminkin paikoissa, joita pyörittävät turistiasiakkaat) on yksi vika: ravintola ei joudu aivan yhtä tehokkaasti vaalimaan asiakasuskollisuutta, mikä saattaa näkyä palvelun ja ruoan tasossa sekä hinta-laatusuhteessa. Blå Porten ilahdutti edullisuudellaan. Annosten hinta oli noin 100 SEK molemmin puolin.
Yksi suosittelu sentään koti-Suomestakin. Turkulaisille tässä ei välttämättä ole mitään uutta, mutta ulkopaikkakuntalaisille ehkä. Kyseessä on pikkuinen Latte-kahvila lähellä Turun keskustaa ja jokivartta. Todella laaja valikoima ihania kahveja, joita tilatessa ei tarvitse tuijottaa listaa: he tekevät sellaista mitä pyydät. Tilaus voi olla esimerkiksi ”jotain aika tummaa mutta ei silti liian ja ei mitään kovin tavallista” ja he tuntuvat tietävän, mitä tarkoitat. Hienoa!!
Mainokset