Tajusin juuri, mistä olen haaveillut, kun olen haaveillut uudesta sohvasta. Asia on hyvin ajankohtainen, sillä veimme heikkolaatuisen rikkinäisen ja usein korjatun kiertopalkintosohvamme vihdoin kierrätykseen. Tällä hetkellä sohvan virkaa toimittaa puusänky ja vaahtomuovipatja, joka on toimiva, joskaan ei kaunein vaihtoehto (sängyn puunväri riitelee iloisesti muun sisustuksen kanssa).

kuva: karup-partners.dk

Se, mistä olen alitajuisesti haaveillut, on futon-tyylinen (tai -henkinen) sohva. Haluan yksinkertaisen ja kevyen näköisen sohvan, en valtavaa järkälettä (niitäkin on toki tyylikkäitä, mutta ne eivät vain tunnu kodilta). Olin hassulla tavalla ilahtunut siitä, että saimme mallia ”kahdenistuttava möhkäle” olleen sohvamme tilalle yksinkertaisen laverityyppisen sängyn. Sohvan ei välttämättä tarvitsisi olla edes vuoteeksi levitettävä – minulle on jäänyt kauhukuvia 1990-luvun ”tosikätevistä” vuodesohvista, joiden istuintyynyjen alta avautui metallikehikkohirvitys ja nukkujan alla nitisevä sänky. Sen sijaan yksinkertainen, näkyvillä oleva levitysmekanismi on ok.

kuvasarja: futonnetti.fi
Pintamateriaalivaihtoehdot mietityttävät. Ylläolevassa kuvasarjassa esiintyvä Clubber-vuodesohva on kivan näköinen, mutta valkoinen tekonahka ei kiinnosta (kesäisin hiostava ja talvisin kylmä – ei kiitos.) Tuo toinen kuvissa näkyvä materiaali taas ei näytä kovinkaan likaa hylkivältä. Haluaisin jonkinlaisen teflonkankaan, sillä sohva tulisi toivon mukaan pitkäaikaiseen käyttöön. Samasta syystä myöskään ”ikeafutonit” eivät tule kyseeseen. ”Oikea” futon on kai kokonaan luonnonmateriaaleja, mutta haluaisin sen verran tekniikkaa, että kangas olisi hyvin pestävissä. Vanhemmillani on Interfacen sohvassaan vaalea mokkanahan tuntuinen kangaspäällinen, josta on useita kertoja pesty menestyksekkäästi pois kuulakärkikynäpiirustukset, sellainen olisi ihanteellinen.

Minä en tiedä futoneista juuri mitään. Haluaisin laadukkaan ja toimivan, konstailettoman sohvan ja futon vaikuttaa äkkiseltään juuri sellaiselta. Sohvan on oltava mukava, mutta ei välttämättä pehmeä. Kertokaa, jos teillä on kokemuksia futoneista tai etsimäni tyylisistä sohvista!

Mainokset