Yleisön pyynnöstä huolimatta en vielä tässäkään blogimerkinnässä esittele uusia rattaitamme (jotka mahtuvat vastoin odotuksia kotitalomme hissiin!). Sen sijaan hehkutan toimivaksi havaittua gradutekniikkaa, jota olen tänään ensimmäistä kertaa kunnolla hyödyntänyt.
Kyseessä on ns. Pomodoro-tekniikka, jota noudattamalla gradu (tai muu ”pakollinen” työ) edistyy tehokkaasti. Idea on yksinkertainen: valitaan tehtävä, säädetään ajastin soittamaan 25 minuutin päästä, tehdään valittua tehtävää, kunnes ajastin soi, kirjataan lyhyesti ylös aikaansaannokset ja pidetään viiden minuutin tauko. Yhtä 25 minuutin ajanjaksoa sanotaan tomaatiksi. Neljän tomaatin jälkeen pidetään pidempi tauko. Tutustuin tekniikkaan Gradutakuu-blogin kirjoituksen kautta. Myös tämä merkintä käsittelee aihetta.
Itse fuskasin sen verran, että en listannut erikseen aikaansaannoksiani. Tekniikka voi kuulostaa lapselliselta ja 25 minuutin ajanjakso naurettavan lyhyeltä, mutta jokainen, joka on pyörinyt tunteja tietokoneen ja jääkaapin välillä saamatta graduaan (tai muuta työtään) mainittavasti edistymään, ymmärtää kyllä, miksi tällainen kurinalaisuus on tarpeen. Kannattaa kokeilla erityisesti niinä aikaansaamattomina päivinä!
Mainokset