Hahaa, nyt alkaa tulla sitten tätä kaivattua kakkavaippa-asiaa!

Kirjoittelin jo joskus aiemmin, että olemme ajatelleet käyttää vauvalla pääasiassa kestovaippoja. Ei mitenkään väkisin ja hampaat irvessä, vaan mahdollisuuksien ja jaksamisen mukaan. Aion varata vauvalle myös kertakäyttövaippoja jo ennen syntymää (itse asiassa lapsimessuilta sai niin valtavan kasan, että niillä pelkästään vaipattaa jo hetken mahdollisesti kymmenen vaipanvaihtoa päivässä vaativaa pikkuista). Vaikka käyttäisimmekin kestovaippoja kotona, en esimerkiksi halua aina ottaa kylään mukaan pussia likaiselle kestovaipalle, vaan silloin käytetään todennäköisesti kertakäyttöisiä.
Olen varannut vauvaa varten sekalaisen joukon erilaisia kestovaippoja, jotta voisimme kokeilla mahdollisimman monenlaisia ja valita niistä suosikit. Olen saanut vaippoja kavereiden äitiyspakkauksista ja ostanut huuto.netistä tiukkojen hinta- ja käyttäjäkokemusvertailujen perusteella. Ainoa normaalihintainen, uusi vaippa on kuvassa näkyvä Bumgenius 4.0, yhden koon taskuvaippa neppikiinnityksellä. Päädyin ostamaan sen uutena, koska olen lukenut siitä lähestulkoon pelkästään positiivisia arvioita ja monet ovat kehuneet sitä lempivaipakseen. Uuden hinta ei myöskään ollut juurikaan suurempi kuin hyväkuntoisen käytetyn huuto.netissä. Kiinnitysnepparit eivät kulu pesuissa samalla tavalla kuin tarrat.
Vaippa on ns. koko vaippaiän vaippa eli käy vastasyntyneestä taaperoikään. Halusin ostaa sen odottamaan vauvaa, että saadaan hyödynnettyä koko käyttöikä. Kokoa säädetään neppareilla ja imutehoa täytteen määrällä. (Selvennykseksi niille, jotka tietävät kestovaipoista yhtä vähän kuin minä alkuraskaudessa: taskuvaipan idea on, että siinä olevaan taskuun laitetaan tarpeen mukaan asiaankuuluvia ”imuja”. Etuja ns. all-in-one -vaippaan, jossa imuosat ovat kiinteitä, ovat muunneltavuus ja nopeampi kuivatus.) Yksi vaippa ei tietenkään riitä mihinkään, mutta haluan ensin kokeilla, millainen tämä vaippa on käytössä ja ostaa sitten mahdollisesti lisää näitä. Yksivärisyys miellyttää myös minua, monetkaan retrosekamelskakuosit eivät saa minulta oikein arvostusta. Tämä väri (bubble) tuli meille ihan arpapelillä, tilasin vaipan nettikaupasta, joka lähettää sitä, mitä maahantuojan varastosta sattuu löytymään.
PS. tämä ei ole maksettu mainos 🙂
Mainokset