kuva: sophiethegiraffe.fi
Leluhankinnat olen toistaiseksi malttanut jättää suosiolla, lukuun ottamatta kirppikseltä ostettua leikkimattoa, jossa on lelukaaret. Tämä suloinen otus ei kuitenkaan jätä minua rauhaan. Valmistajan nettisivujen mainospuheet eivät yhtään auta asiaa:
Sophie the Giraffe on 100 % luonnonmukainen purulelu. Se on ainoa vauvojen purulelu, joka on ollut myynnissä lähes 50 vuotta. Sophie valmistetaan edelleen käsityönä Ranskan Rumillyssä luonnonkumista ja se maalataan käsin elintarvikepohjaisilla maaleilla. Siinä ei siis ole ftalaatteja, bisfenoli-A:ta tai muita haitallisia kemikaaleja.

Suhtaudun ainoastaan hiukan varauksella tuohon ”100 % luonnonmukaisuuteen”, vaikka saattaahan se tottakin olla. Luonnonmukaisesta tuntuu vain olevan niin paljon erilaisia määritelmiä. Minusta luonnonmukainen on esimerkiksi lapsuudenkodin lähimetsässä kasvanut mustikka eikä sitäkään oikeastaan voi sanoa luonnonmukaiseksi kun se on ennemminkin täysin luonnollinen. Ok, myönnyttäköön siihen, että luonnonmukaisia ovat esimerkiksi kasvit, joiden viljelyssä on pyritty jäljittelemään luonnon olosuhteita.
Tämä vauvalelu tuntuu olevan melkoisen muodikas ja esimerkiksi julkkisten lapset retuuttavat ja järsivät niitä näyttävästi lehtikuvissa. En ole raskinut ainakaan vielä investoida tähän, kun vauvakaan ei kuitenkaan ihan heti synnyttyään vielä ymmärrä lelujen päälle. Suomessa näitä myydään ainakin Stockmannin lastenosastolla, hinta on muistaakseni 24 e, korjatkaa jos olen väärässä.
Mainokset