Vauvan syntymään saattaa olla lasketun ajan lupaamat 43 päivää tai kuinka monta päivää tahansa välillä 0-56. Raskaus on nyt edennyt siihen vaiheeseen, että jos lapsi alkaa syntyä, sitä ei enää yritetä estää. Ei kuitenkaan näytä todennäköiseltä, että vauva olisi syntymässä vielä ainakaan muutamaan viikkoon, mutta ainahan saattaa tulla yllätyksiä. Tähän asti vointini on ollut oikein hyvä enkä ole alkuraskauden pahoinvoinnin jälkeen joutunut kärsimään oikeastaan mistään kovin inhottavasta. Olen jaksanut vielä hyvin pyöräillä ja harrastaa muutakin liikuntaa, nyt olisi vielä haussa kuntosalikaveri yliopistoliikuntaan viimeisille viikoille. Vapaaehtoiset ilmoittautukoot!

Laitoin äitiyspakkaushakemuksen Kelaan viime tipassa siinä toivossa, että saisin vuoden 2011 pakkauksen, jota aletaan jakamaan ihan lähiaikoina. Minulle tuli kuitenkin vielä vuoden 2010 pakkaus (kuvassa) ja olen oikein tyytyväinen siihenkin. Tässä viime vuoden pakkauksessa on vähemmän vaatetta ja enemmän muuta tarpeellista. Se sopi minulle, koska olen saanut varsinkin ihan pienen vauvan vaatteita niin paljon kavereilta ja ostanut käytettynä. Äitiyspakkauksen kokoaminen on haaste, koska pienten lasten vanhemmilla on niin erilaisia mielipiteitä siitä, millaisia vaatteiden pitäisi olla. Minua eivät suuremmin miellytä tämän pakkauksen oranssit ja likaisenvihreät vaatteet, mutta varmasti niillekin tulee käyttöä, koska vauva ei ole (ainakaan kokoaikaisesti 😉 ) mikään näyttelyesine. Pienen vauvan kanssa olen todennäköisesti kuitenkin paljon kotona ja myös mukavan pehmeitä yövaatteita tarvitaan. Näiden vaatteiden materiaalit ovat lähes poikkeuksetta sopivan pehmeitä siihen tarkoitukseen. Sen sijaan pakkauksesta tullut vauvan pussilakana (kuvassa ylhäällä vasemmalla) on ihan käsittämätöntä peltiä eikä pehmennyt pesussakaan! Onneksi sain lapsuudenkodistani mm. omia vanhoja vauvapussilakanoitani, jotka ovat kuluneet pehmeiksi.

kuva: kela.fi
Mielestäni äitiyspakkauksen olemassaolo on hieno juttu, mutta on myös hyvä, että sen tilalle voi valita 140 euron rahasumman, jos vaatteita ja perustavaroita on jo ennestään riittävästi vaikkapa sisaruksen jäljiltä tai vanhemmat haluavat tehdä tarvittavat hankinnat esimerkiksi kirpputorilta. Vaikka pakkauksen myyntihinta on 274,15 euroja ja päälle kuljetuskustannukset, ahkeran kirppistelijän on mahdollista saada kaikki tarvitsemansa tuolla 140 e hinnalla. Varsinkin edellisten vuosien äitiyspakkausten vaatteita ja vaippoja on kirpputoreilla myynnissä vaikka miten paljon.
Mainokset