Aiomme jatkaa asumista pienessä vuokrakaksiossamme myös vauvan syntymän jälkeen. Vauvan vaatimien huonekalujen järjestäminen tänne on vaatinut vähän mielikuvitusta. Välttämättömiä huonekaluja tuntuu olevan aika monta: sohva, lipasto vauvan vaatteille, kirjahylly, ruokapöytä, astiakaappi ja sekä vanhempien että vauvan sängyt. Vauvan sänky on lainassa isovanhemmilta, se on yli kolmenkymmenen vuoden ajan usealla lapsella palvellut rottinkisänky.
Olen joka tapauksessa yrittänyt välttää kodissamme täyteen ahdettua tunnelmaa. Jokaisen huonekalun on oltava päivittäin käytössä, muuten se saa lähteä. Mietin jatkuvasti, millaisilla järjestelyillä pieni tila saadaan vielä tehokkaammin käyttöön ja mistä jutuista voidaan luopua. Kaikkia ideoitani ei voida toteuttaa, koska asumme vuokralla. Itse toteuttaisin esimerkiksi makuuhuoneen kiinteät vaatekaapit vähän eri tavalla: ne olisivat kattoon asti korkeat, litteämmät ja peilioviset.
Malia jakoi Muoti mielessä -blogissaan loistavia sisustusvinkkejä pikkukotiin, mielestäni yksi parhaista blogipostauksista pitkään aikaan. Kannattaa käydä lukemassa, jos omassa asunnossa ei ole neliöitä riesaksi asti!
Mainokset