Koska olen taipuvainen etsiskelemään vauvatarvikkeet huutiksesta turhankin hyvissä ajoin etukäteen, hain lämpöpussia elokuussa ja syöttötuolia nyt (vauva on 3 kk). Tällä hetkellä olen ajatellut käytettyä Artekin 616:ta tai Puusepänliike Hanneksen Onni-syöttötuolia, jota hehkutin aiemmin. Jälkimmäinen taitaa olla sen verran uusi, ettei niitä oikein löydy käytettynä, ensimmäistä taas en ostaisi uutena myöskään siksi, että hinta pyörii neljänsadan tietämissä.
kuva: puusepanliikehannes.fi
Sekä 616:n että Onnin huono puoli on kuulemani mukaan kiikkeryys. Kovin tukevaa syöttötuolia ei tosin taida olla olemassakaan, jos vaatimuksena on pieneen tilaan mahtuminen. Minun fysiikantajuni mukaan tukevuus nimittäin edellyttää joko melko suurta tukipinta-alaa, mataluutta (jolloin tuoli ei sovi normaalikorkuisen ruokapöytämme ääreen) tai pöytään ruuveilla tai vastaavalla pitävällä systeemillä kiinnittämistä, jolloin istuimen siirtäminen tarvittaessa olisi hankalaa.
kuva: artek.fi
Koska erityisesti me äidit jakelemme erittäin mielellämme vinkkejä (pyydettiin niitä tai ei), toivoisin mammalukijoilta vinkkejä siihen, mitä syöttötuolihankinnoissa kannattaisi ottaa huomioon. Tiedän, että TrippTrapp on monen mielestä Ainoa Oikea syöttötuoli enkä kyseenalaistakaan sen toimivuutta, mutta ulkonäkö ei miellytä minua ja lisäksi se vie liikaa tilaa (vaikka on toki tästä johtuen tukeva). Myöskään muunneltavuutta en kaipaa: syöttötuoliajan jälkeen lapselle hankitaan riittävän korkea ja sopivan kokoinen ”oikea tuoli” ja syöttis jää joko mahdolliselle nuoremmalle sisarukselle tai myydään eteenpäin. Myytävyyden kannalta TrippTrapp olisi varmaankin paras, mutta uskoisin, että myös esimerkiksi Artekille tai Onnille löytyisi ottaja. Kuulisin mielelläni kokemuksia erityisesti noista kahdesta, joihin olen ihastunut pelkästään suomalaisuuden ja ulkonäön perusteella.
Ainiin, tämä alla olevan kuvan (ilmeisesti ruotsalainen?) Stephan Gip Original Design on myös kiva! Tutustuin siihen niinkin hienossa designmestassa kuin Viking Linella. En tosin tiedä, myydäänkö niitä vain ravintoloiden käyttöön.
Mainokset