Olen tunnustanut jonkinasteisen nettiriippuvuuteni blogin lukijoille. Huolestuttavin oire on mielestäni netissä käytettyjen tuntien lisäksi se, että ajattelen erittäin paljon nettiin liittyviä asioita (erityisesti blogeja ja niiden kirjoittajia) silloinkin, kun en ole koneella. Verkkoklinikan sivuilta löytyneen IAT-nettiriippuvuustestin tulos yllätti minut, ongelma ei sen mukaan näyttäisi olevan niin paha, kun itse olin ajatellut. ”Olet jokseenkin tavallinen internetin käyttäjä. Saatat silloin tällöin viipyä nettiympäristössä hieman liian pitkään, mutta internetin käyttösi on kuitenkin hallinnassa”, sanoi testitulos. Pitää pyytää vielä mies tekemään kumppanille suunnattu versio minun netin käytöstäni. Ajankäytön suuntaaminen muihin asioihin tuskin haittaisi kuitenkaan, vaikken virallisesti nettiriippuvainen olisikaan.
Nettiriippuvuutta arvioiva IAT-testi löytyy täältä ja kumppanille tarkoitettu versio täältä.

kuva täältä

Jakakaa ideoitanne siitä, mitä muuta vauvan kanssa voisi tehdä päivisin kuin olla koneella! Taidemuseoita, lenkkipolkuja, kirjastoa, kahviloita, kiertelyä ei-nettikaupoissa? Erityisesti Turun keskustan alueen vinkit kiinnostavat. Monessa paikassa voisi varmaan viihtyä ihan kahdestaankin vauvan kanssa, valtaosa ystävistäni on valitettavasti päivisin töissä tai luennoilla. Onneksi muutama vanhempain- tai hoitovapaaalla olevakin löytyy. Vielä kun saisi sovittua useammin tapaamisia.
Ihan oma ideamme oli varata tälle viikolle päivä maissa -risteily Tukholmaan ystäväni kanssa. Viking Line lupasi ystävällisesti päästää tämän vasta 20-vuotiaan äiti-ihmisen arkena laivalle lapsensa, minun ja vauvani kanssa poikkeusluvalla. Normaalisti kun ikäraja on arkenakin 21 vuotta. Tukholmavinkkejä vauvan ja yksivuotiaan kanssa liikkuville saa siis myös vihjaista!
Mainokset