Mielestäni lastenvaatteissa nepit ovat selvästi helppokäyttöisempiä kuin napit, varsinkin siinä vaiheessa kun vauva alkaa pyöriä pukiessa kuin väkkärä ja kääntää tietysti vaatteen nepitettävän tai napitettavan puolen aina poispäin pukijasta. Nepit ovat varmasti olleet käteviä myös jonkun muun kuin minun mielestä, koska valtaosassa nykyaikaisista vauvanvaatteista on niitä. Viime aikoina olen törmännyt neppien laatuongelmiin neljässä uutena käyttöön otetussa vauvanvaatteessa. En ole palauttanut vielä ainoatakaan, koska kolme näistä vaatteista on lahjaksi saatuja ja sen ainoan itse ostamani kohdalla mietin, otanko yhteyttä myyjään vai valmistajaan. Vaikka kaikki vaatteet ovat vielä ainakin jotakuinkin käyttökuntoisia, haluan antaa palautetta valmistajille, jotta osaisivat ehkä tulevaisuudessa välttää vastaavat laatuongelmat.
Laatuongelma nro. 1: Tutta. Tämä Tutan body on kooltaan säädettävä. Haaraneppejä on kahdessa eri tasossa ja hihat ovat käännettävät. Nerokasta. Haarassa olevat naarasnepit olivat kuitenkin saaneet ”käyttöpuoliskon” ja ”kiinnityspuoliskon” väliin vähän liikaa kangasta. Bodyn ensimmäisen käyttökerran jälkeen irtosi yksi neppi ja toisen käyttökerran jälkeen toinen. Lähetin Tutalle juuri palautetta ja odottelen vastausta.
Laatuongelma nro. 2: Name it. Lahjaksi saadun bodyn haaranepit eivät pysy kunnolla kiinni. Tästä ei ole kuvaa, koska ongelman havainnollistaminen vaatisi videon. Luotan kuitenkin mielikuvitukseenne ja saatte itse kuvitella, miten nepit poksahtelevat auki, kun vauvaa nostaa kainaloista.

Laatuongelmat nro. 3 & 4: Polarn o. Pyret (punainen body yllä) ja Snoozy (mustavalkoinen ”kuolahuivi” alla). Nepit pysyvät kiinni vähän turhankin hyvin ja kangas ympäriltä alkaa hajota niitä avatessa. Polarn o. Pyretin body on erittäin kestävän tuntuista kangasta, mutta nepit ovat silti liian lujat. Tästä en ole jaksanut laittaa palautetta, koska jos kangas ei kamalasti enempää purkaudu, tuo ei haittaa minua oikeastaan yhtään. Snoozyn huivi on ohuempaa ja heppoisemman tuntuista kangasta, joka on ratkeillut joka puolelta nepin ympäriltä. Saa esittää veikkauksia siitä, monenko käyttökerran jälkeen neppi irtoaa! Voin lähettää irronneen nepin palkinnoksi oikein arvanneelle. Olen yrittänyt avata neppejä varovasti ja vetää kappaleita kohtisuoraan erilleen toisistaan. Mielestäni ei kuitenkaan voida vaatia, etten vetäisi ollenkaan kankaasta kiinni pitäen, koska kynsien tunkeminen tiukkojen neppien väliin ei houkuttele.
Onko muilla ollut (lasten)vaatteiden kanssa neppiongelmia, vai teenkö minä vain jotain väärin?
edit: Tutta vastasi palautteeseeni erittäin nopeasti. He lupasivat lähettää korvaavan tuotteen minulle ja vinkkasivat, että suutarilla voi käydä painattamassa uudet nepit irronneiden tilalle, ettei tämäkään body jäisi käyttämättä. Asiakaspalvelu toimi minusta juuri niinkuin toivoa saattaa!

edit2: Otin yhteyttä myös Snoozyn huivin myyneeseen Baobab Kidsiin ja he tarjosivat mahdollisuutta vaihtaa huivi ehjään. Myös heidän asiakaspalvelunsa toimi nopeasti eikä siinä muutenkaan ole valittamista.

edit3: Polarn o. Pyret otti minuun yhteyttä tämän postauksen perusteella ja neuvoi käymään liikkeessä vaihtamassa bodyn uuteen. Erittäin asiallista suhtautumista siis heilläkin, vaikka ongelma vaatteessa on näin pieni.
Mainokset