Muissa blogeissa vertaillaan tällä hetkellä keväthaalareita, mutta niistä minulla ei ole vielä kokemusta. Kirjoitan siis siitä, mistä tiedän edes jotain eli vauvan talvipukeutumisesta.

En ole käyttänyt tytöllä kamalasti ulkovaatteita koko talvena. Meillä on kyllä Tukholmasta ostamani yksivärinen musta toppahaalari ja se mahdottoman paksu äitiyspakkauksen haalari, mutta ne jäivät molemmat todella vähälle käytölle, koska koin sisävaatteet ja lämpöpussi -yhdistelmän paljon helpommaksi. Viime viikolla ostin kirppikseltä ylläolevan kuvan villakangastakin, joka on viime päivinä ollut kovassa käytössä, mutta laskettaneen enemmänkin kevätvaatteeksi.

Meillä on molemmat Eisbärchenin lämpöpussit, pienempi ns. kaukalopussi ja isompi ns. isonkarhun pussi. Kun lämpötila oli (tai onhan se vähän vieläkin) -5 ja 5 asteen välillä, puin vauvalle sisävaatteiden lisäksi lakin, toppahanskat ja -töppöset sekä kaulurin ja laitoin ohuempaan lämpöpussiin. Kun pakkasta oli noin viidestä kymmeneen astetta, käytössä oli paksumpi lämpöpussi. Kaksi kertaa jouduimme kulkemaan lyhyen matkan ulkona yli 20 asteen pakkasessa, jolloin puin isompaan pussiin myös toppahaalarin. Molemmat pussit tulivat kovaan käyttöön. Jos vauva nukkui rattaissa sisälle tultaessa, pussin vetoketju oli helppo avata, haalarin riisumiseen vauva olisi varmasti herännyt. Meillä tuo vauva on kai melko lämminverinen, jotkut käyttävät lämpöpussissa aina vähintään villahaalaria, mutta jos yritin pukea yhtään sisävaatteiden lisäksi, tyttö oli ihan kuumissaan.

Vinkiksi kaikille raskaana oleville: huuto.net on nyt väärällään noita pusseja selvästi uutta halvemmalla. Osta vaikka molemmat, Eisbärchen on käytön jälkeen aika helposti myytävissä eteenpäin. Pienempi sopii auton turvakaukaloon, mutta myös rattaisiin. Vauva mahtuu pienemmän pussin sisälle kokonaan noin 70-senttiseksi asti, sen jälkeen pussia voi käyttää jalkojen peittona vaikkapa takin kanssa. Isompi pussi taas menee tarvittaessa pari-kolmekin talvea. Jos ostat vain jommankumman, suosittelen pienempää, ainakin Etelä-Suomessa asuville.

Lämpöpussien kuvat: heitmann-felle.de

Postaus ei ole sponsoroitu, vaikka siltä saattaa kuulostaa. En myöskään sano, että juuri nämä lämpöpussit olisivat välttämättä parhaat mahdolliset, ovatpahan vain ainoat, joista minulla on kokemusta. Huomionarvoista on varmaan myös se, että koska meillä ei ole parveketta, vauva ei ole talvella nukkunut pitkää aikaa ulkona. Ulkona nukkuva vauva saattaa tarvita enemmän vaatetta. Kantoliinassa kulkevalle lapselle tällainen ”ulkovaate” ei luonnollisesti myöskään sovi.

Mainokset