Haaveilen itselleni uudesta polkupyörästä, johon uskaltaisin kiinnittää lastenistuimen. Oma rakas pyöräni on palvellut muistaakseni kolmetoista vuotta ja takarengas klenkkaa siihen malliin, etten uskaltaisi ajaa alamäkeä lapsi kyydissä. Rengasta on pariin otteeseen yritetty oikaista liikkeessä huonoin tuloksin. Miehen pyörästä taas putoilee toinen poljin jatkuvasti, joten sekään ei ole niin kovin turvallinen lapsen kuljettamiseen.

Pyörämakuni on kuitenkin melko kallis, joten en ole vielä raskinut ostaa uutta, ainakaan näillä kevätsesonkihinnoilla. Haluaisin kivannäköisen peruspyörän, jossa olisi pysty ajoastento ja 3-7 vaihdetta. Ilman vaihteita näiden Turun mäkimaastojen ajaminen ei houkulttele, ainakaan jos on lapsikin kyydissä. (Jos täällä ei olisi niin mäkistä, haaveilisin myös ”laatikkopyörästä”, mutta sellaista tuskin jaksaisin edes polkea. Sitä paitsi tuollaisen hinta on nelinumeroinen luku.)

kuva: nutcasehelmets.com

Lapsella olisi tietysti Nutcasen kypärä. Itselläni on valkoinen hyvin saman tapainen kypärä, joka ei kylläkään ole Nutcase, sillä en löytänyt Suomesta myynnistä muita kuin joitakin kasipallo- ja vesimelonikuvioisia, jotka tuntuivat vähän lapsellisilta.

Vähän vanhempana olen ajatellut lapselle tällaista puista potkupyörää, ehkä jo loppukesästä, jos kävely sujuu kesällä tukevasti. Valmistajan mukaan tämä pienempi malli sopii puolestatoista vuodesta eteenpäin. Tällä hetkellä tyttö kävelee vain taaperokärryn tai muun tuen avustuksella, mutta seisoo jo hetken ilman tukea. Ehkäpä hän tapailee ensiaskeleitaan tässä kevään mittaan. Onko kenelläkään kokemusta tämän pyörän turvallisuudesta mäkisillä teillä?

kuva: puupyora.fi

PS. Blogin kommentoinnissa on kuulemma ollut jotain ongelmia. Kommentoinnin pitäisi toimia, mutta lähetysnappi tulee näkyviin vasta, kun kommenttilaatikkoon kirjoittaa. Jos kommentoinnin ongelmat kuitenkin jatkuvat, lähettäkää vaikka sähköpostia (hampaatirvessa(at)gmail.com)!

Mainokset